pondelok 16. novembra 2015

Minulé životy

Ako to už u mňa býva zvykom, opäť som siahla po duchovnej knihe, tentokrát sa však bude zaoberať témou, ktorú ja osobne nemám rada: smrťou. Našťastie pôjde o reinkarnáciu a vieru v minulé životy.




Výzor
Obálka vyzerá veľmi zaujímavo. Páči sa mi tá farebnosť a zaujímavý špirálovitý vzor. 

Obsah (v češtine)
Vydejte se na fascinující cestu po svých předchozích životech...
„Kdybych neuvěřil v reinkarnaci ani po důkazech, kterých se mi dostalo, musel bych být padlý na hlavu," prohlásil jistý anglický psychiatr.
Stále víc lidí věří, že nežijeme jen jednou, ale že se do života opakovaně vracíme. V jiných dobách, v jiných tělech, v jiných podmínkách... Celá řada renomovaných psychologů, psychiatrů a terapeutů dnes už uznává, že jde prostě o realitu. V regresní terapii posílají své pacienty do minulosti, aby tam objevovali příčiny svých problémů. Nic se neděje bez důvodu, a pouhé poznání, znovuprožití minulých situací, může významně vylepšit naše vztahy i zdraví a proměnit nám život k lepšímu.
Autorka téhle knihy je regresní terapeutkou s rozsáhlou praxí. Přináší nám tedy nejen srozumitelné vysvětlení principu minulých životů, ale i praktická cvičení, s jejichž pomocí můžeme odhalit vlastní minulost. Množství příběhů skutečných lidí, jejích klientů, pak musí přesvědčit snad i toho nejzatvrzelejšího skeptika.
Dozvíte se všechno, co o záhadách reinkarnace potřebujete vědět, a ještě se můžete vydat na dobrodružnou cestu za odhalováním vlastní minulosti.

Osobná skúsenosť
Kto by sa nezaujímal o minulé životy?

I táto kniha naznačuje reinkarnáciu a každý, kto siahne po tejto knihe v ňu aspoň trocha verí, alebo dúfa. 

Vďaka tejto knihe sa človek môže dozvedieť niečo viac o samotnej reinkarnácií, ako by mala prebiehať alebo to, čo to vlastne je. V každom prípade sú to viac menej domnienky, ktoré sú podložené tvrdením zopár ľudí. Každý človek môže veriť v niečo iné, no ja osobne v takúto reinkarnáciu naozaj verím a myslím si, že je to určite oveľa príjemnejšie veriť v reinkarnáciu ako v to, že sa človek dostane do pekla alebo že sa po smrti už nič iné nestane.

Výhodou tejto knihy je aj to, že si človek svoje trápenie (zo straty blízkej osoby), môže tzv. potlačiť v ďaka takejto myšlienke. Ako som už vyššie spomínala, určite je príjemnejšie veriť v to, že sa s osobou ešte niekedy stretneme, budeme ju môcť objať, povedať jej, ako veľmi nám na nej záleží,... Ako skalopevne veriť, že po smrti nič nenasleduje a tú osobu už nikdy v živote neuvidíme a nedokážeme sa s ňou spojiť.

Perfektné na tejto knihe je i to, že nám dáva návod na to, ako si spomenúť na náš minulý život, a možno tak odhalíme i to, kým sme boli, poprípade to, že sme s nejakým človekom boli i v minulých životoch a tak veriť, že s ním budeme aj v ostatných. 

Hodnotenie
Kniha má veľmi zaujímavú myšlienku a myslím si, že je určite viera v reinkarnáciu lepšia ako v peklo. Preto je moje hodnotenie 9/10

Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať nakladateľstvu metafora.cz, ktoré mi túto knihu poskytlo ako recenzný výtlačok. V prípade, že vás kniha zaujala, nájdete ju TU.

2 komentáre:

  1. Téma minulé životy, a vůbec všechno tohle ''tajemno'' mě opravdu zajímá. Asi se po knížce podívám. :)

    Natálie
    NATALIEHOLZ

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tohle téma jsem četla skvělou knížku Život před životem od Raymonda Moodyho :)

    OdpovedaťOdstrániť