štvrtok 29. septembra 2016

Polievkománia

Niečo o knihe
80 chutí a vůní zabalených do méně než 300 kalorií
Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.
Spousta receptů, málo kaloriíExotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tuvýživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?
* Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu
* Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé
* Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte
* Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu
* Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky
Ať už potřebujete něco na zahřátí, pro pozvednutí nálady, k zasycení či ke zdravému mlsání, tady si určitě vyberete.

Osobné hodnotenie
Musím sa priznať, že som polievky doposiaľ nejak nerobila, nakoľko ich robila moja mamina. Myslím si, že sú však veľmi dôležité a vedieť uvariť dobrú polievku je na nezaplatenie. Čo sa týka tejto kuchárky, veľmi sa mi páči, že sa v nej nachádzajú tak tradičné polievky ako aj špeciality. Pre mňa boli veľmi zaujímavé najmä tie, ktoré doma nerobíme :) Jednalo sa o celosvetové mňamky, ktoré ma príjemne prekvapili. A ak mám byť úprimná, takéto polievky rada vyskúšam aj doma.

Naopak, veľmi dobrou výhodou je, že táto kuchárka obsahuje aj polievky pre vegánov či vegetariánov, pretože je moja sestra vegetariánka, a tak sa jej veľmi ťažko niečo varí.

Osobne sa mi páči aj farebnosť a rozmanitosť polievok, pretože mávam chvíľky, kedy chcem zladiť celý obed do jednej farby, a to sa práve v takomto prípade hodí.

V každom prípade, čo som vyskúšala z tejto knihy (už 2 polievky), tak som bola spokojná. Sú chutné a vyzerajú dobre.

1 komentár:

  1. Ja som polievkovy typ, chcela by to vyskusat nejake nove, takze vdaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť