štvrtok 28. januára 2016

Podložka pod šálku

Podložka pod šálku. Neviem, či ste zvyknutí používať takúto zázračnú pomôcku, ale ja áno. Používam ju takmer vždy, keď čítam knihu a mám chuť si popri tom vypiť poriadne horúci čaj, alebo si urobiť radosť horúcou čokoládou či kávou. Nie že by som bola absolútny pedant, ktorý neznesie ani jednu smietku, ale určite si nechcem zamočiť knižku kvôli odtlačkom od šálky. U mňa je pitie horúceho nápoja pri knihe, najmä v zime neoddeliteľnou súčasťou a takto aspoň tým nežiadúcim odtlačkom môžem predchádzať.

Mojim rozkošným, veľmi detským a zlatým motívom bola usmievajúca mačka. Na výber som mala z troch možnosí. Ako prvé bola sova. Ak berieme sovu ako symbol, sova je symbolom múdrosti. K tomu neoddeliteľne patria aj moje obľúbené knihy. Nechcela som však sovu, nakoľko mačku mám ako zviera oveľa radšej. Potom tu boli dva druhy mačiek. Smejúca sa mačka je naozaj veľmi rozkošná. Páčia sa mi jej okrúhle oči, veľká papuľka a nesmú chýbať ani fúziky. Mňa však oveľa viac oslovila usmievavá mačka, ktorá mi pripomínala ázijskú tematiku, hlavne vďaka jej očiam. Je rozkošná, má krásne oči a taký roztomilý pohľad.

V balení mi prišla jedna drevená podšálka. Vzhľadom bola taká pekná, ako na obrázku a drevo malo taktiež veľmi peknú farbu, je dobre vybrúsená. Čo sa mi však páči, mohla som si vybrať jeden z troch mi príde ako dosť veľká výhoda. Za nevýhodu by som určite považovala cenu. Na môj vkus je cena 3,59€ za jednu takúto podšálku naozaj veľa.

A čo vy? Páči sa vám takáto knižná roztomilá podšálka? Alebo by ste si vybrali radšej iný motív?

1 komentár: