utorok 23. mája 2017

Otolína a žlutá kočka

Aj vás oslovila táto obálka rovnako ako aj mňa? Tak vás v takom prípade poteší recenzia, ktorú vám na ňu prinášam. Otolína totižto nie je len pastva pre oči, ale aj pre dušu.


Otolína je veľmi zvedavé, chytré a hlavne veľmi srdečné dievčatko. Možno sa vám táto vlastnosť zdá byť u dieťaťa zvyčajná, no predsa je niečím odlišná.

Otolína žije vo veľkom mrakodrate, ktorý sa podobá na koreničku, a tak dostal podľa toho aj názov. Otolína zbožňuje pohladnice, a tak sa stala ich veľkou zberateľkou. Ak si myslíte, že to má ťažké, opak je pravdou. Jej rodičia veľmi často cestujú, a tak posielajú Otolíne aspoň pozdravy a pohľadnice, aby vedela, že na ňu myslia. Veľkou zaujímavosťou a hlavne vtipnosťou je to, že má Otolína každú topánočku inú. Ak sa pýtate prečo, odpoveď je jednoduchá. Zbiera topánky. Avšak aby ich nenechala iba v poličke, rozhodla sa, že si vždy jednu topánku schová, a tú druhú bude nosiť. A tak u nej nenájdete nikdy jeden pár. A ak sa pýtate čo bude robiť v tejto knihe, odpoveď je jednoduchá. Bude riešiť záhadu s ktorou jej pomôže jej veľký priateľ Moura. No nakoľko je expertka v prezliekaní, nebue s tým mať problém.

Táto kniha je tvorená množstvom zaujímavých funkcií.

Samozrejme v sebe obsahuje hlavný text, ktorý môžete čítať svojej ratolesti. Vlastne, čo by to bolo za knihu, keby ste z nej nemali čo čítať. Ak však vaše dieťa vie aspoň troška čítať a chcelo by sa pridať, kniha obsahuje aj obrázky s menšími komiksami, čo by mohlo zvládnuť a zároveň sa potešiť, že číta ako jeho veľký rodič. Kniha sa snaží o jednoduché vety tak, aby to bolo príjemné počúvanie pre deti a zároveň aby tomu pochopili.

Ďalšou výhodou sú samotné ilustrované obrázky, vďaka ktorým môže dieťa ukazovať svojej mamine prstom čo práve číta a lepšie si predstaviť danú situáciu. A keď už sme pri tých obrázkoch, ide o čiernobiele. Ak to však bude vašemu dieťaťu vadiť, môžete si tieto obrázky napríklad pekne spoločne dofarbiť a tak spestriť nie len túto knihu, ale aj zlepšiť fantáziu vašim deťom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára