piatok 4. decembra 2015

Zákon smečky (2)

Ak sa vám páčila prvá kniha zo Zákona smečky, potom vás určite poteší i druhá časť s názvom Skrytý nepřítel.


Výzor
Kniha má veľmi pekne spracovaný obal. Úplne vpredu nájdete psa o ktorom bude tento diel a vzadu jeho smečku. V pozadí si tiež môžete všimnúť „Štístka“ ktorý bol hlavným hrdinom v predchádzajúcom diele.

Obsah
Samotár Štístko odviedol svoju smečku vodítkových psov z trosiek mesta do divočiny. Ani tam však nie sú v bezpečí. Rieky sú kontaminované a čistú vodu v jazere v horách stráži svorka Divokých psov. Zdá sa, že boj je nevyhnutný. Majú však vodítkoví psi šancu proti presile? Pomôže im Štístko? Čo pre neho znamená jeho dávna družka Hvězda z cudzej svorky?

Úryvok
Řeka se změnila od té doby, co své přátele opustil. Je na ní něco zvláštního, pomyslel si Štístko. A pak si vzpoměl na ty stružky a jezírka poblíž zničeného města. Vycházel z nich podivný pach nebezpečí, který teď Štístko zachytil také.

Štístko se zděseně zastavil a zíral prěd sebe. Na hladině byla ošklivá mastná zelená skvrna. Tohle že mělo být bezpečné útočiště! Ta řeka měla být čistá, průzračná – a také byla, nebo si to aspoň mysleli, když ju předchozího dne našli.

Osobná skúsenosť
Obe časti tejto knihy sú veľmi dobré, no táto ma o čosi viac bavila. Mala o čosi zaujímavejší príbeh a to hlavne vďaka Hvězde, ktorá bola Štístkova družka no teraz je už v inej svorke.
Veľmi sa mi páči tento príbeh o stretnutí s divokými psami. O boji s nimi no napokon sa i tak spoja v jeden tím, čo je naozaj veľmi pekné a zaujímavé.
Veľmi sa mi páči to, že v divokej svorke ako aj vo vodítkovej svorke sú psi úplne rozdielny. V každej svorke sú psy s inými povahami, inými rasami a predsa dokážu držať pri sebe a podporovať sa.
Veľmi sa mi páči, že má táto knižka i hlbší zmysel pre deti a to, aké je dôležité priateľstvo a vernosť. Ak sa človek nad touto knihou zamyslí zistí, že aj každý človek má úplne inú povahu. Častokrát i inú rasu. No i tak by sme mali stáť pri sebe a správať sa k sebe dobre. S úctou a hlavne prijať ľudí takých, akých v skutočnosti sú. Nechceť ich meniť a akceptovať ich.

Kniha je veľmi pekná tak pre deti ako aj dospelých.

Hodnotenie
Knihu nemôžem hodnotiť inak ako 10/10 bodov. Má zaujímavý príbeh, hlavný hrdina i celá svorka je veľmi milá a zápletka je taktiež veľmi zaujímavá.

Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať kníhkupectvu preskoly.sk, ktoré mi ponúklo tento recenzný výtlačok k recenzií. Ak vás kniha zaujala aspoň tak, ako mňa, určite si ju nenechajte ujsť. Nájdete ju TU.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára