utorok 25. augusta 2015

Motivační spánek pro ženy

Nakoľko milujem audioknihy najmä pri spaní, rozhodla som sa zakúpiť si ďalšiu knihu - motivační spánek pro ženy, ktoré som našla na audioteka.sk
Audiokniha Motivační spánek pro ženy  - autor Roman Svoboda   - interpret Roman Svoboda


Základné informácie
Typ: Kompletná audiokniha
Vydavateľ: Nová relaxace
Jazyk: Čeština
Dĺžka: 50 minút

Zvukové spracovanie
Nakoľko som mala možnosť vypočuť si motivační spánek (pre každého) taktiež od Romana Svobodu, môžem povedať, že táto kniha nie je to, čo by som od neho očakávala. Je „vidieť“ a hlavne počuť, že táto audiokniha je spracovaná ako prvá, nakoľko pri nej neviem odhadnúť, ako si mám nadstaviť hlas. Raz príliš kričí a druhýkrát nie je veľmi dobre počuť. Navyše šum mora hlavne v úvode „prehlučuje“ interpréta, takže mu nie je veľmi dobre rozumieť, čo je naozaj škoda.

Interpretácia
Interprét má príjemný hlas, avšak nakoľko ho šum mora prehlučuje, nie je mu veľmi dobre rozumieť – pokiaľ nemáte naozaj nahlasno túto audionahrávku. Zároveň mi trocha vadí i to, že sa autor hrá s hlasom a preto ako som už spomínala audionahrávka buď príliš kričí, alebo naopak nepočujem úplne čo rozpráva. Tento problém je však len na začiatku audioknihy, potom sa jeho hlas nejak stabilizuje. Na začiatku audioknihy má taktiež „ozvenu hlasu“, čo na mňa taktiež pôsobí veľmi rušivo.

Obsah
Táto technika nám má pomôcť zaspať behom niekoľkých minút a vyspať sa do „ružovučka“. Zároveň nám  v hladine alfa hovorí niekoľko pozitívnych afirmácií a sugescií, ktoré by sa nám mali dostať do podvedomia a mali by spôsobiť, že náš život bude lepší. Mali by sme sa cítiť zdravšie, lepšie a byť plný pozitivizmu. Pokiaľ budete počúvať tieto pozitívne sugescie pred spaním po dobu 30 dní, pocítite pozitívne zmeny.

Osobná skúsenosť
S touto audioknihou, žiaľ, nie som veľmi spokojná. Od tohto istého autora som mala už knihu motivační spánek (moju recenziu nájdete TU) (čo je akoby pokračovanie) a nahrávka bola oveľa lepšie spracovaná. Mne osobne sa na tejto nahrávke veľmi nepáči už jeho úvodné povedanie „nerozmýšľajte nad tým, čo hovorím a potom tam povie, že máme opakovať to, čo hovorí). Samozrejme, myslel to v mysli, no v každom prípade, ako človek dokáže spať, keď má niečo opakovať? Možno to niekto dokáže, ale ja určite nie.
Túto nahrávku som teda musela počúvať tak, že som po ňom neopakovala, inak by som nezaspala. A v prípade, že bola táto audikoniha myslená tak, že až keď skončí, tak máme zaspať, tak to je podľa mňa veľmi nelogicky vymyslené. Človek ide spať, keď je unavený a cca 50 minút ešte si niečo vsugerovávať je podľa mňa naozaj veľmi náročné. A ísť skôr spať sa mi taktiež veľmi nepáči.

S touto audiknihou som sa veľmi nestotožnila. Nakoľko som počula od neho už samotný motivační spánek a myslím si, že táto kniha je oveľa lepšia.

V každom prípade som túto knihu využila aspoň tak, že si ju počúvam popri práci a pod. aby sa do mojej mysli vštepili pozitívne sugescie. Takže som jej našla nové využitie, ktoré mne osobne oveľa viac vyhovuje. V takomto prípade som s audioknihou nadmieru spokojná, nakoľko spĺňa všetky moje požiadavky.

Hodnotenie

Moje hodnotenie tejto knihy je 7/10. V prípade, že ju počúvam pri meditácií alebo pri tom ako oddychujem či popri práci je naozaj veľmi dobrá. No akonáhle ju chcem použiť na jej využitie – na spanie, nie je to to pravé. 




1 komentár: