nedeľa 30. augusta 2015

Kamene od A po Z 3

Nakoľko mojou najobľúbenejšou sekciou kníh je ezoterika, rozhodla som sa pre tentokrát trocha sa vzdelať v oblasti minerálov a to za pomoci knihy Kameny od A po Z 3


Výzor
Podľa mňa je výzor tejto knihy naozaj veľmi zaujímavý a zároveň výstižný. Už samotný názov „od A po Z“ nám napovedá, že pôjde viac-menej o encyklopedické vysvetlenia. Tento obal tejto tematike i zodpovedá a teda som s výzorom naozaj spokojná.

Obsah
Nová generácia kameňov k liečeniu a duchovnej alchymií, ďalší diel obľúbenej encyklopédie liečivých kryštálov.

Po dvoch nesmierne úspešných knihách a prospešnej moci kameňov prichádza autorka s tretím dielom svojho kryštálového bestselleru. Nová doba si vyžaduje i nové kamene, nové prístupy a nové cesty.
Podrobný sprievodca svetom liečivých kameňov ponúka množstvo doteraz neznámych kameňov, nezvyčajných kombinácií a vzácnych minerálov, ktorých ezoterické účinky zatiaľ nikde neboli popísané. Sú to kamene novej energie s vysokou vibráciou, ktoré môžu prispieť k uzdraveniu tela, ducha i k liečeniu Zeme.

Podrobný sprievodca svetom, vzácnych kameňov vám prezradí také tajomstvá kryštálových lebiek a bytostí, poradí, ako najlepšie kamene vyberať a ako sa o ne starať. Ako pripravovať drahokamové esencie. Taktiež sa naučíte pracovať s „novými“ čakrami, o ktorých možno ani neviete.

Osobná skúsenosť
Kniha je veľmi dobre spracovaná. Nachádza sa tu nespočetné množstvo kameňov spolu s ich významami a to nie len duchovnými ale aj fyzickými.

Vďaka registru, ktorý sa nachádza vzadu si človek veľmi ľahko a rýchlo dokáže nájsť presne to, čo hľadal.

Ja osobne som s celkovým spracovaním knihy nadmieru spokojná. Našla som tu kamene, ktoré poznám i také, ktoré nepoznám alebo som o nich dokonca ani nepočula. (Tieto kamene majú prevažne vzácny výskyt) a teda je ich veľmi ťažké zakúpiť.

Zároveň nám už samotný obal tejto knihy napovedá, že si môžeme kúpiť kamene v rôznych veľkostiach i tvaroch.

Za veľkú výhodu považujem hlavne to, že je tu písané ku ktorej čakre prislúcha aký kameň, samotné čistenie kameňa i výroba elixírov z polodrahokamov. Tieto informácie (čakra a čistenie) sú podľa mňa najdôležitejšie informácie, bez ktorých by kniha nebola úplná.

Jediné, čo by som tejto knihe vytkla je to, že by som privítala viacero obrázkov kameňov, hlavne v prípadoch, kedy kamene môžu mať viaceré odlesky či rozličnú farbu (napr. achát).

Hodnotenie
Kniha ma celkom oslovila. Je naozaj veľmi dobre spracovaná, obsahuje veľké množstvo známych i neznámych kameňov. Preto je moje hodnotenie 10/10


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať nakladateľstvu metafora.cz, ktoré mi poskytlo túto knihu k recenzií. V prípade, že aj vás táto kniha oslovila, nájdete ju TU.

1 komentár:

  1. Jsme hrozně ráda, že jsem na tenhle tvůj článek narazila :) O kameny jsem se nikdy do hloubky nezajímala, ale asi je na čase to změnit..:) Navím věřím v podobné "věci", tak proč by nemělo něco být na tomhle, každopádně se po knize porozhlédnu :) Ukládám si jí do "hledací" složky :)

    chicbyjane.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť